top of page
Сграда Яспис_визия 1.jpg

Сграда Яспис

бул. Овча Купел 7, кв. Овча Купел, София

Начало на проекта: лято 2022г.

Срок на изпълнение: 2г.

В момента: Взето разрешение за строеж и Акт 2

Местоположение:

бул. Овча Купел №7, кв. Овча Купел

 

Описание на обекта:

Елегантна, модерна и многофамилна функционална жилищна сграда с апартаменти, складови помещения, магазини, общо складово помещение и асансьор, пригоден за хора в инвалидна количка. Общо 3 апартамента, два мезонета и два магазина (с височина 3.20м и входове от североизток). Достъпът до сградата, за пешеходци и автомобили, е от прилежащата улица от североизток (бул. Овча Купел). Сградата разполага с 8 бр. надземни гаражи и паркоместа, както и велопаркинг с 10бр. вертикални стойки за велосипеди. Един жилищен вход, разположен от югоизточната фасада.. 

 

Отопление: локално на газ

 

Използвани строителни материали:

Сградата се изгражда с монолитна стоманобетонова конструкция, с колони и шайби. Зидариите са тухлени. Откритите тераси се изолират с ХРS, хидроизолация и мразоустойчив гранитогрес. Покрива е скатен стоманобетонен, изолиран с 12 см. ХРS и дублиран с дървени ребра и обшивка, между тях  паро и топлоизолация. Върху обшивката се полагат хидроизолация и битумни шиндли в цвят.

Фасадите се изграждат с 10 см топлоизолациона система и хидроустойчиви минерални цветни мазилки. Външната дограмата е 5-камерна РVС в цвят и стъклопакет К/Б с нискоемисийно стъкло. Входни врати са блиндирани със секретна брава.

Предвидени са комини във всяка дневна с кухненски бокс, както и съвременни технически решения и материали за всички вътрешни инсталации – Електро и слаботокова инсталация, ВиК, ОВКи  Газ.

За сградата е проектирано изграждането на нови външни връзки за ток, газ, оптичен кабел за интернет,водопровод и канал.

Предвидено е изграждане  подходящо озеленяване на откритите тераси и дворното пространство.

Сграда Яспис_визия 1.jpg
Яспис pdf
bottom of page