Сграда Сапфир_проектна визия_1.jpg
Сграда Сапфир_проектна визия_1.jpg

Сграда Сапфир

ул. Асен Йорданов 12, кв. Кръстова вада, София

Начало на проекта: лято - есен 2021г.

Срок за изпълнение: 2г. 

Местоположение:

ул. Асен Йорданов 12, кв. „Кръстова вада”, в полите на планина Витоша. В непосредствена близост са мол „Парадайс център“, метростанция „Витоша”, хипермаркет „Била“ и „Южен парк“.

 

Описание на обекта:

Стилна и удобна многофамилна функционална жилищна сграда с 21 апартамента, складови помещения или дрешници в тях, офис, общо складово помещение и асансьор, пригоден за хора в инвалидна количка.

Под земята, в светъл сутерен с естествена вентилация, са разположени 11 подземни гаража, 8 подземни паркоместа и места със стойки за велосипеди; с  достъп през автомобилна рампа с нормален наклон и двойна гаражна врата с дистанционно управление, както и пешеходен достъп чрез стълбището и асансьора на сградата. На кота +0,12 са обособени 2 гаража, от които единият е двоен. Над подземния гараж се предлагат зелени покриви, които да се ползват като дворове от апартаментите в западната част на сградата, а за осигуряване на визуална бариера ще се изпълни и вертикално озеленяване по оградите им.

Изглед: Апартаментите имат изглед към четирите посоки на града, като входът е разположен в североизточната част на сградата.

 

Отопление: локално на газ

 

Използвани строителни материали:

Сградата се изгражда с монолитна стоманобетонова конструкция, с колони и шайби. Зидариите са с керамични тухли (25см и 12 см). Топлоизолацията е с 10 см. EPS и твърди плочи от 10 см. каменна вата. Еркерите и покривните тераси ще бъдат защитени с 10 см. XPS, а скатните покриви с 14 см. минерална вата. Балконите и подовете над неотопляемите помещения се изолират с 5 см. ХРS, хидроизолация и мразоустойчив гранитогрес. Ще бъдат изпълнени хидроизолации и топлоизолации за всички открити площи.

Покривната конструкция - частично хоризонтални СТБ плочи и частично-наклонени под 45⁰СТБ плочи. За скатните покриви - покритие от битумни керемиди с минерална посипка, върху плоскости от хидрофобен шперплат и двойна хидроизолация.

Фасадите се изграждат с 10 см топлоизолациона система и хидроустойчиви минерални цветни мазилки. Външната дограмата се предвижда от РVС със стъклопакет и вградени външни щори. Входни врати на двата жилищни входа ще бъдат метални, двукрили, с остъкляване.

Предвидени са комини във всяка дневна с кухненски бокс, както и съвременни технически решения и материали за всички вътрешни инсталации – Електро и слаботокова инсталация, ВиК, ОВКи  Газ.

За сградата е проектирано изграждането на нови външни връзки за ток, газ, оптичен кабел за интернет,водопровод и канал.

Озеленяването в имота е предимно върху естествен терен, а над подземното ниво се предвиждат зелен покрив и цветарници.

 
Проектна визия
Проектна визия
Проектна визия
Проектна визия
Сграда Сапфир_етаж 1
Сграда Сапфир_етаж 1
Сграда Сапфир_етаж 2
Сграда Сапфир_етаж 2
Сграда Сапфир_етаж 3
Сграда Сапфир_етаж 3
Сграда Сапфир_етаж 4
Сграда Сапфир_етаж 4
Сграда Сапфир_етаж 5
Сграда Сапфир_етаж 5
Сграда Сапфир_етаж 6
Сграда Сапфир_етаж 6
Сграда Сапфир_етаж -1
Сграда Сапфир_етаж -1